ÚSPĚŠNÝ VSTUP NAŠICH MUŽŮ A ŽEN DO NOVÉ SEZÓNY

Na začátku října byly jako každoročně zahájeny dlouhodobé soutěže družstev dospělých. Na rozdíl od loňské sezóny se letošní na úvod soutěží všem našim družstvům dařilo.

Naše družstvo žen A nastoupilo v 1.lize žen v úvodním prestižním utkání proti Slovanu Bohnice A, za které nastoupily Katka Běhalová, Jarka Veselá a Jiřka Včeláková pod trenérskou taktovkou Petra Novotného. Naše družstvo nastoupilo v sestavě Radka Kaba, Zuzka Spěváková, Klárka Diblíková a střídající Helča Lipovčanová. Bohužel Radka nemohla odehrát celé utkání, a tak holky v napínavém utkání nakonec prohrály 2:8, když naše dva body získaly Radka a Klárka, které porazily Jiřku Včelákovou. Ve druhém kole holky v předehrávaném utkání nastoupily opět na domácích stolech proti SVS Hradec Králové. Bohužel se nám nepodařilo naplno využít oslabené sestavy soupeřek, když nenastoupila Blanka Jakubcová, a ve vyrovnaném utkání jsme nakonec získaly i tak cenné body za nerozhodný výsledek 5:5, když Radka uhrála 3,5 bodu a Zuzka 1,5 bodu. V zatím posledním utkání nastoupily naše holky proti SK Dobré B a potvrdily stoupající tendenci a zvítězily 6:4, když tentokrát 3,5 bodu uhrála Denča Hošková a 2,5 bodu Radka Kaba. Po třech kolech je tak naše A družstvo na pěkném 7.místě.

Ve 2.lize žen skupině A nastoupilo v 1.kole naše B družstvo též proti Slovanu Bohnice B  a díky třem bodům Hanky Hudečkové, dvěma bodům Helči Lipovčanové a jednomu bodu Natálky Vlčkové holky zvítězily 6:4. Ve druhém kole k nám přijely soupeřky ze Sokola Stodůlky a hned na úvod bylo trochu vzruchu, když Hudy dorazila místo k nám do Modřan do Stodůlek. Po několika telefonátech po trase Blegny (Belgie) - Praha se podařilo situaci vyřešit a přestože Hudy nemohla nastoupit do úvodní čtyřhry, zastoupila jí úspěšně Helča Lipovčanová, která  ve čtyřhře spolu s Klárkou Diblíkovou získaly kromě cenného bodu pro naše družstvo i cenný čas. V dalším průběhu utkání získaly Hudy a Klárka po třech bodech, a přestože se nedařilo Natálce Vlčkové, stačilo to na vítězství 7:3. K odpolednímu utkání proti našim holkám nastoupilo nekompletní družstvo Stadionu Žižkov DDM Ulita a holky nezaváhaly a zvítězily opět 7:3, když další naše body získaly Zuzka Spěváková dva a Helča s Natálkou po jednom. Po třech úvodním vítězstvích je naše B družstvo díky horšímu skóre na 2.místě. 

Podobně na tom je též naše A družstvo mužů v 1.třídě mužů skupině B, když v úvodním kole zvítězili na stolech TTC Elizza Praha 10:6, ve 2.kole porazili doma Sokol Stodůlky A 10:8 a naposledy zvítězili na stolech soupeře nad Slovanem Bohnice C 10:5. Družstvo nastupuje v sestavě Radka Kaba, David Pospíšil, Ondra (Bizon) Sklenář, David Zahrádka a Míra Tvrdý. Po třech výhrách jsou též díky horšímu skóre na 2.místě.

Ve 2.třídě mužů skupině A nastupuje naše B družstvo, které se opírá o kvalitní výkony Davida Zahrádky a Míry Tvrdého, bez nichž se bohužel musí obejít při domácích utkáních. Dále nastupují Filip Klimovič, Honza Škarban, Domča Pašek, Míša Zeidler a Ondra Šimůnek. Naše B družstvo zatím dvakrát zvítězilo na stolech soupeřů, a to 10:2 proti Lokomotivě Vršovice D a 10:5 proti ABC Braník C. jedinou porážku zatím získali doma se Sokolem Michle F 2:10. Po třetím kole se tak nachází na velmi dobrém 6.místě.

Doufám, že naše družstva budou v podobných výkonech pokračovat i v dalším průběhu sezóny, o čemž Vás doufám nejen já budu pravidelně informovat!

Velka_cena_Prahy_logo_mensi.png