ČTYŘI MEDAILE NA MISTROVSTVÍ ČR KATEGORIE U15 V PRAZE

Ve dnech 15. - 16. dubna 2023 se ve Sportovní hale Jižního Města v Praze uskutečnilo Mistrovství ČR jednotlivců kategorie U15. Mezi nominovanými 56 chlapci a 40 děvčaty nás tentokrát reprezentovali Kuba Magyar v kategorii chlapců a Hanka Kodetová, Adélka Mikešová, Eliška Slavíčková a Terka Rousová v kategorii dívek. Adélka Mikešová s Eliškou Slavíčkovou vybojovaly 3.místo ve čtyřhře dívek. Nejúspěšnější hráčkou naší výpravy byla Hanka Kodetová, která zvítězila ve čtyřhře dívek spolu s A. Slámovou z Kladna, ve dvouhře dívek vybojovala 2.místo a ve smíšené čtyřhře s J. Škaldou z SK Dobré skončili na 3.místě.

MČR U15 2023 dvouhra dívek MČR U15 2023 čtyřhra dívek

MČR U15 2023 smíšená čtyřhra MČR U15 2023

Kuba Magyar úspěšně zvládl kvalifikaci dvouhry, když v rozhodujícím zápase o postup porazil O. Olejníka z SKST Havířov 11:6 v pátém setu. V hlavní soutěži Kuba prohrál v 1. kole s pozdějším čtvrtfinalistou L. Lebedou z TTC Elizza Praha 0:4. V tzv. finále B bohužel narazil na pozdějšího vítěze  J. Kunce z HB Ostrov a prohrál 0:3. Ve čtyřhře hrál Kuba s D. Zinkem z STC Slaný a ve 2. kole prohráli s F. Kauckým a M. Truchlíkem z Kotlářky 0:3. Ve smíšené čtyřhře spolu s Adélkou Mikešovou postoupili též do 2. kola, kde prohráli s pozdějšími finalisty T. Vršovským z Ústí nad Labem a A. Holejšovskou z Vlašimi 0:3.

MČR U15 Kuba Magyar MČR U15 Kuba Magyar 2

Player - Mistrovstí ČR kategorie U15 | Tournamentsoftware.com

Hanka Kodetová prošla soutěží ve dvouhře dívek až do finále bez ztráty setu. Ve finále na Hanku čekala V. Poláková z SKST Vlašim. Jak se již stalo tradicí, ve vyrovnaném zápase se rozhodovalo až v koncovce sedmého setu, kde tentokrát Hanka prohrála 9:11 a obsadila tak výborné 2.místo.  Ve čtyřhře dívek Hanka s A.Slámovou z Kladna zvítězily ve všech zápasech 3:0 a vybojovaly tak titul Mistryň ČR. Ve smíšené čtyřhře spolu s J. Škaldou z SK Dobré postoupili bez větších potíží až do semifinále, kde prohráli s pozdějšími finalisty T. Vršovským z Ústí nad Labem a A. Holejšovskou z Vlašimi 10:12 v pátém setu a obsadili tak pěkné 3.místo.

MČR U15 Hanka Kodetová MČR U15 Hanka Kodetová mix

MČR U15 Hanka Kodetová čtyřhra MČR U15 Hanka Kodetová čtyřhra 2

Player - Mistrovstí ČR kategorie U15 | Tournamentsoftware.com

Adélka Mikešová vyhrála nejprve v 1. kole hlavní soutěže nad E. Novotnou z Hodonína 4:2. V osmifinále pak svedla vyrovnaný souboj s 5.nasazenou hráčkou turnaje A. Slámovou z Kladna, se kterou prohrála po výborném výkonu 2:4. Ve smíšené čtyřhře s Kubou Magyarem postoupili do 2. kola, kde prohráli T. Vršovským z Ústí nad Labem a A. Holejšovskou z Vlašimi 0:3. Vše si Adélka vynahradila ve čtyřhře dívek spolu s Eliškou Slavíčkovou. Ve 2.kole holky nejprve vybojovaly zápas s M.Haltmarovou ze Sokola Štíty a se Z.Ondračkovou z SK Frýdlant n.O. 11:6 v pátém setu. Ve čtvrtfinále pak zvládly duel plný koncovek s nasazeným párem S.Holubová z Hodonína a L.Sýkorová z Unionu Plzeň 3:1 a postoupily do semfinále. V semifinále sice nestačily na první nasazenou dvojici V.Poláková, A.Holejšovská z Vlašimi, ale i tak vybojovaly pěkné 3. místo.

MČR U15 Adélka Mikešová MČR U15 Adélka Mikešová a Eliška Slavíčková čtyřhra

Player - Mistrovstí ČR kategorie U15 | Tournamentsoftware.com

Eliška Slavíčková bohužel prohrála v 1. kole hlavní soutěže s A. Brhelovou z Hodonína 2:4, když vedla 1:0 na sety a následně prohrála dva dobře rozehrané sety v koncovkách. Ve finále B pak Eliška nejprve porazila D. Popelákovou ze Zlína 3:1 a ve čtvrtfinále prohrála v N. Kemlinkovou 2:3. Ve smíšené čtyřhře s F. Wolfem z Liberce prohráli v 1. kole s O. Balvarem z Havířova a L. Obdržálkovou z Hluku 0:3. Ve čtyřhře spolu s Adélkou Mikešovou vybojovaly pěkné 3.místo - viz. výše.

MČR U15 Eliška Slavíčková MČR U15 Adélka Mikešová a Eliška Slavíčková čtyřhra 2

Player - Mistrovstí ČR kategorie U15 | Tournamentsoftware.com

Terka Rousová v 1.kole kvalifikace dvouhry prohrála se Z. Ondračkovou z SK Frýdlant n.O. 1:3. Ve finále C Terka bohužel narazila na pozdější vítězku  V. Janů z Humpolce, se kterou prohrála 0:3. Ve čtyřhře dívek startovala Terka s K. Kubánkovou z Děčína a v 1. kole prohrály s A. Bártovou a D. Ferbasovou z Hradce Králové 1:3. Ve smíšené čtyřhře spolu s D. Zinkem z STC Slaný postoupili až do osmifinále, když nejprve porazili Z. Ondračkovou z Frýdlantu s T. Fabiánem z Frýdku-Místku 3:1 a  nakonec prohráli s A. Noskovou ze Sparty a F. Dufkem ze Zlína 1:3.

Player - Mistrovstí ČR kategorie U15 | Tournamentsoftware.com

Konečné výsledky: Tournamentsoftware.com - Mistrovstí ČR kategorie U15 - Events

Velka_cena_Prahy_logo_mensi.png